De basis van LOC Brewery bestaat uit vier mannen. Vier mannen die elkaar kennen van het schoolplein, waar ze dagelijks staan te wachten en hun kinderen ophalen. Na een paar informele ouderavonden ontdekten ze een gedeelde liefde voor speciaal bier en begon het een en ander te borrelen. Paul vertelt.
 

Bier brouwen en alles wat daarbij komt kijken. Hoe pakken jullie dat aan?

Na elkaar vaker te treffen in biercafé’s in Tilburg, dachten we, kunnen we dat niet zelf? We hebben daarom onze expertises op een rij gezet en ontdekten dat we elkaar eigenlijk perfect aanvullen. Roy ontfermt zich over de communicatie, Erwin is onze hustler die goed is in distributie en verkoop, Daniel is de brouwer en verzint te gekke recepten en ik ben de bouwer, de technische man achter de bouwinstallatie. We begonnen klein, maar inmiddels merken we dat het bier veelvuldig in de smaak valt. Binnenkort verhuizen we onze brouwerij naar een nieuwe plek in gebouw 84 in de Spoorzone, ook komt daar een proeflokaal.
 

Kunnen we al jullie biertjes drinken in Food Hall 88?

Jazeker. LOC Brewery is opgezet in de Spoorzone en daarom is het extra leuk om ons bier in de foodhal te schenken. Op dit moment schenken we vijf van onze eigen bieren en daarnaast nog ander speciaal bier dat we lekker vinden. Ons eigen bier is erg uitgesproken en roept reactie op. Dat blijft leuk om te zien en we vinden het een uitdaging om mensen tevreden weg te zien gaan. De LOC Brewery bieren die we schenken zijn de Dinky Mosaic, Train Hopper, Lord Nelson, 84 en de Sleeper. Saillant detail, de namen verwijzen allemaal naar treinen en delen van spoorzones.
 

Hoe combineer je jullie bier met het eten in de hal?

Jonge mensen interesseren zich meer voor nieuwe dranken en zijn anders bier gaan drinken. Een algemene trend die we signaleren is het drinken van bier in plaats van wijn tijdens het diner. Met name IPA bier is hier geschikt voor en smaakt door de droge afdronk heel lekker bij het eten. Wij serveren veel IPA bier. Ook na het eten vinden mensen het lekker om bij ons nog een biertje te drinken.
 

Wat is je favoriete Food Hall 88 snack?

De Oosterse biefstukstukpuntjes van Roots. We ruilen ze vaak tegen een biertje!
Maar ook lekker is de kibbeling van Bakboord, gemaakt van beslag waar onze Sleeper in is verwerkt.
 

Wie was de leukste klant in Food Hall 88?

Dat zijn meerdere klanten, namelijk een groepje dames dat laatst door de hal scharrelde. Alle vrouwen in dit groepje gaven aan geen bierdrinker te zijn en vroegen daarom om een glas wijn. Om ze toch ons bier te laten proeven, gaf ik ze alle zes een proefglaasje met een van onze IPA bieren, de Sleeper. Ze vonden het allemaal zo lekker dat ze zes Sleepers bestelden. Dat noem ik nou een fantastische kennismaking met speciaal bier.