Remember ladies!
Skinny women get kipnapped easy. Stay safe and eat your calories.
 
Het moge duidelijk zijn: Marielle en Wendy zijn fan van toetjes. Ze zetten een toetje pas op tafel als deze perfect is en het liefst eten ze een toetje als voor- hoofd- en nagerecht. Vol enthousiasme zit Wendy op de praatstoel.
 

Waar komen de Dessert Dames vandaan?

We wonen allebei in Tilburg en zitten in dezelfde vriendengroep. Een grote vriendengroep waar we ieder jaar oud & nieuw mee vieren, maar waar ook vaak een etentje op de agenda staat. Tijdens deze vriendenavonden vinden Marielle en ik elkaar altijd in de keuken. Na jarenlang in de privésferen te koken, was het tijd voor een nieuw avontuur.
 

En dat avontuur begon in Food Hall 88?

Ja, eigenlijk wel. Naast onze toetjesavonturen hebben Marielle en ik allebei een fulltime baan. Maar toen we werden gevraagd om mee te doen aan Food Hall 88 konden we natuurlijk niet weigeren. Gewapend met onder andere drie Nutella cheesecakes met Oreo-bodem en nog wat ander lekkers, stonden we paraat tijdens het eerst weekend van de foodhal. Wat bleek? We maakten een klassieke beginnersfout en waren al snel compleet uitverkocht. Inmiddels is dat getackeld hoor!
 

Wat bakken jullie nog meer naast die populaire cheesecake?

We bakken vooral toetjes die niet super zoet zijn, maar die een smaaksensatie geven. We blijven recepten verbeteren totdat de smaak perfect is. Bijvoorbeeld de Arabische appeltaart. Deze is gebaseerd op de Hollandse appeltaart, maar dan met dadels in plaats van krenten. Met hazelnoten, pistachenoten, amandelen en Arabische kruiden. Ook hebben we een frambozensoep met cranberrysap en kwark. Wij vinden het belangrijk dat je het zuurtje blijft proeven.
 

Wat moeten we zeker weten over Food Hall 88?

Het gebouw is te gek. Dat industriële. Het is een lekker Tilburgs zooitje ongeregeld, niet zo clean, niet zo gelikt. De elementen van het interieur passen bij elkaar, zonder dat ze echt op elkaar zijn afgestemd. Een echte Brabantse foodhal. Food Hall 88 is een fantastisch experiment, waar veel creatieve mensen bij elkaar komen. Daarbij is het leuk dat veel mensen niet kunnen kiezen uit onze toetjes en soms de hele kaart bestellen!
 

Wat is je favoriete Food Hall 88 snack?

Ik heb drie favorieten en maak een standaard rondje in de foodhal. Eerst de kibbeling van Bakboord, dan een Sauvignon Blanc van Leut en daarna nog wat frietjes van Frietjes & Groentjes. Dat alles zelfgemaakt is, proef je hier echt.