Haar toffe lunchtent Smeer ‘m vind je al langer in de Spoorzone, maar sinds februari verkoopt Martine in Food Hall 88 ook borrelplanken, kaasplanken en bitterballen. Samen met Milan bouwt ze een bitterballenimperium op. Daar willen we meer van weten.
 

Food Hall 88 brengt Smeer ‘m en de bitterbal samen. Vertel.

In januari 2015 ben ik Smeer ‘m gestart in gebouw 84 in de Spoorzone. Eerder dit jaar werd ik daarom benaderd of ik het leuk zou vinden ook iets te starten in Food Hall 88. Ik werd direct enthousiast en ben samen met mijn schoonbroer Milan plannen gaan smeden. Milan ontwikkelt de bitterballen voor de catering van Smeer ‘m. Eigenlijk viel het kwartje al snel en ontstond het plan om borrelplanken en bitterballen te serveren in de foodhal.
 

Wat voor soort bitterballen verkopen jullie zoal?

We verkopen geitenkaas-walnoot, chorizo-paprika, Hollandse groenten, Thaise kipcurry en garnalenbitterballen. Sommige mensen hebben minder behoefte aan deze bitterballen en gaan traditiegetrouw voor rundvlees, maar over het algemeen merken we dat Brabant open staat voor gekke bitterballen. Ik kan alvast verklappen dat de aspergebitterbal er nog aankomt! Ook zijn we bezig met de shoarmabitterbal.
 

Hoe zet je een eigen bitterballenlijn op?

Na een opleiding Fastservice ontwikkelde Milan zijn eigen bitterballen. Deze vielen goed in de smaak en daarom besloten we een bitterballenimperium op te bouwen. Daar kwam Fred bij kijken, een ondernemer uit Goirle. Fred wilde graag betrokken zijn bij de ontwikkeling van bitterballen en hij heeft de juiste apparatuur zoals ragout- en paneermachines. Een perfecte match, en zo zijn we aan de slag gegaan. Milan maakt de recepturen, Fred draait de ballen en ik verkoop.
 

Hoeveel bitterballen heb je zelf gegeten de afgelopen maanden?

In het begin at ik heel veel bitterballen. Nu gaan er soms dagen voorbij zonder wat te proeven. Wanneer we nieuwe smaken bitterballen hebben, dan komt Fred een doosje langsbrengen. Milan en ik frituren ze dan zelf en gaan samen de snacks proeven. Soms eet ik dan zes bitterballen per dag, zes dagen achter elkaar.
 

Hoe reageren de gasten van Food Hall 88 op jullie aanbod?

Onze borrelplanken en bitterballen zijn heel goed te delen en dat doen mensen dan ook graag. Als er veel aanbod is, willen mensen veel proeven. Dat kan natuurlijk bij de verschillende cateraars in de foodhal, maar we merken dat onze borrelplanken en bitterballen ook zeer welkom zijn. Daarbij gaat het erg goed samen met een wijntje van Leut of een biertje van LOC Brewery.
 

Wat is je favoriete Food Hall 88 snack?

Dat is de proeverij van de Melksnor!