Comfortfoodverslaving wordt beschreven met deze kenmerken. Voedselproducten met een hoog suiker-, vet- en zoutgehalte en andere chemicaliën die samen zijn verwerkt om smaken te versterken en te versterken, zullen boven het normale voedselniveau uitkomen. Doe aan de abnormaal hoge niveaus van suiker, vet en zout en andere chemicaliën, het lichaam verandert zijn chemie om zich aan te passen aan de effecten van het verteren van deze voedingsmiddelen, wat het effect heeft van fysiek veranderende chemie van personen. Zodra de chemie van het lichaam is veranderd, wat de emotionele en mentale associatie beïnvloedt met het eten van comfortvoedsel en ontspanning door herhaaldelijk eten van comfortvoedsel voor door versterking van gedrag met comfortvoedsel, leert de geest te ontspannen voordat het zelfs maar uw comfortvoedsel begint te eten en die ervaring vormt mentaal verslaafde gehechtheid en gedrag.

De manier waarop comfortvoedsel de ontspanning beïnvloedt, is door de energie in het lichaam te verminderen, die wordt gecreëerd door het effect van veranderende chemie en de geest identificeert chemische verandering als ontspanning. Elke verslaving is geest of mentale toestand, lichaamsspanning in schouders en spanning in lichaam en geest energiekracht tussen de geest en het lichaam die wordt ondersteund door hun ademhalingspatroon dat verslaving ondersteunt. Het is de interactie van alle drie die moet worden aangepakt om het dwanggedrag van personen te veranderen. De kracht van persoonlijke geest om hun emotionele, fysieke en plezierrealiteit te beïnvloeden, moet worden ontwikkeld en verwerkt, anders vecht je tegen je verslaving, maar verander je verslaving niet. Het vermogen om iemands persoonlijke spirituele kracht te versterken, is direct verbonden met de kracht van de kern / ademhaling, want om het op het hoogste niveau te kunnen doen, is de hele romp bij elke ademhaling betrokken en is de geest bewust (bewust is niet denken maar voelt actie die laat je denken met gevoel van het lichaam) van de ervaring tijdens de ademhaling. Duidelijkheid hier voor adem en geest zijn verbonden vanwege hun kracht binnenin en wordt uitgedrukt bij elke uitademing.

In de loop van de tijd zullen de geest en het lichaam hun smaakzin aanpassen om comfortvoedsel te verwerken in plaats van actieve smaak, wat het gevoel heeft de tong en mond te verdoven om erop te wijzen dat een persoon het moeilijk zal vinden om iets anders te proeven dan procesvoeding. Vanwege veranderde smaak zal een persoon voortdurend procesvoedsel kiezen boven ander voedsel omdat het de enige keer is dat ze hun voedsel kunnen proeven. Andere voedingsmiddelen die niet zijn verwerkt, zullen smaakloos lijken en daardoor niet leuk om te eten. Het kost tijd om de smaak te herstellen zodra de persoon stopt met het eten van comfortfood, maar wanneer dit gelukt is kan er volop genoten worden van Nutribites.