Ameland wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Je kunt hier heerlijk vertoeven met je gezin, met een stel vrienden of met de hele familie. Omdat Ameland zo makkelijk en snel te bereizen is, is het eiland niet alleen voor langdurige vakanties geschikt maar ook voor een korter uitstapje, zoals een dagje of een weekend weg. Wil je tijdens je verblijf lekker uit eten? Er zijn op Ameland talloze gezellige eetgelegenheden waar je letterlijk de sfeer van het eiland kunt proeven.

Zo vind je het perfecte restaurant


Ben je op zoek naar een restaurant op Ameland? Genoeg keuze is er zeker! Om het perfecte restaurant te vinden kan het helpen om eerst samen met je reisgezelschap te bedenken in welke keuken jullie zin hebben. Zo wordt het makkelijker om een voorselectie te maken. Op Ameland vind je een ruim aanbod van verschillende internationale keukens. Zin in een pasta of pizza? Een lekkere Aziatische salade? Of ga je voor een klassieke visfilet met een portie frites? Het kan allemaal! Ook is het goed om te beslissen of je juist zin hebt in een snelle, makkelijke hap of in een avond uitgebreid bourgondisch genieten. Ook dit zal ongetwijfeld afhangen van de gelegenheid en het gezelschap waarmee je reist. Ben je een weekendje weg met een groep vrienden of vriendinnen en wil je het graag casual houden? In veel cafés kun je terecht voor verschillende borrelhapjes, cocktails of een simpele maar lekkere hamburger aan de bar. Vier je een jubileum of een ander feestje met je familie of partner en zoeken jullie een luxe plek die naadloos aansluit bij de gelegenheid? Uit chique restaurants met driegangenmenu’s is ook volop keus!

Genieten met het hele gezin


Ga je met het hele gezin op pad? Niet elk restaurant is even geschikt voor kinderen. Je wilt natuurlijk dat ook de jongste leden van het gezin zich op hun gemak voelen en lekker plezier kunnen maken. Daarnaast is het fijn als er voor de kinderen een plek is om te spelen en als er kindergerechten worden geserveerd. Gelukkig zijn er ook veel kindvriendelijke restaurants op Ameland. In dit type restaurants hangt een gezellige en gemoedelijke sfeer zodat het hele gezin zich er thuis voelt! Heb je je huisdier meegenomen op vakantie? In veel restaurants zijn honden van harte welkom. Let er wel op dat er in de meeste restaurants speciale ruimtes bestemd zijn voor bezoekers met honden, zoals het terras of het café. Vaak zet de bediening graag een bakje water klaar voor jouw trouwe viervoeter. Je huisdier hoort tenslotte ook bij het gezin!

Ook interessant: short ribs kopen