Er zijn momenten waarop sommigen een snack moeten kopen terwijl ze uit zijn, maar men moet kijken naar wat ze eten voordat ze junkfood als vanzelfsprekend beschouwen. Observaties van praktijken in verband met fast food in een eetzaal in het plaatselijke winkelcentrum waren zowel een eye-opener als een wake-up call. Men kent het gevaar van zowel zout als suiker voor de gezondheid van het lichaam en de komst van een moeder met een peuter in een duwer aan een van de winkelpuien stuurde rillingen door me heen.

Een paar minuten eerder bracht een medewerker een pas gekookte frituurmand mee en gooide ze in de daarvoor bestemde container achter de toonbank. Vervolgens heeft hij ze gezouten en heel goed, zou ik kunnen toevoegen. Hij wikkelde ze op en ging weer naar binnen toen een andere man, mogelijk de eigenaar, naar de frietjes kwam en ze bleef zouten. Of hij wist dat ze al gezouten waren of niet, is van weinig belang, maar er was geen communicatie tussen de twee.

 

De moeder bestelde vervolgens een zak chips bij een derde man, die ze, voordat hij ze in een zak deed, opnieuw zoutde. Ze gaf de zak chips samen met een blikje cola aan haar dochter en liet het kind ze consumeren terwijl ze verder liep. De zoute schepen maakten de behoefte aan frisdrank nog dringender en omdat het vol suiker zit, vroeg ik me af wat de moeder dacht.

De feiten zijn dat we niet weten wat mensen met ons eten doen voordat we het kopen. Hebben ze hun handen gewassen na een toiletbezoek? Is dat iets waar ik altijd aan denk? Natuurlijk dragen de meesten nu plastic handschoenen bij het serveren van eten en eerlijk gezegd is dat niet echt een troost. Het is vreselijk om te zien hoe het personeel de vloeren veegt, de toonbanken afveegt en zelfs de vuilnisbakken leegmaakt en vervolgens de handschoenen niet verwisselt voordat ze de klanten bedienen. Ze gebruiken vaak dezelfde handen en handschoenen om ook met het voedsel om te gaan.

Giftige deeltjes kunnen de dood veroorzaken en het met suiker en zout beladen voedsel is een recept voor diabetes, obesitas en hartproblemen. Er zijn natuurlijk niet veel om deze dingen, omdat de locaties meestal druk zijn en mensen te angstig lijken om zichzelf koste wat kost te proppen. Het draagt ​​allemaal bij aan de medische rekeningen en het verlies van kwaliteit van leven waar velen onder lijden naarmate ze ouder worden.