Heb jij binnenkort weer een gezellig avondje met je vrienden of familie op de planning staan? Dan horen daar natuurlijk ook lekkere hapjes en drankjes bij. Het kan soms best lastig zijn wat je hiervoor allemaal in huis moet halen. Kies je voor een standaard kaas, worst en komkommer plank of pak je het groter uit? In dit artikel geef ik je drie ideeën om van jouw borrelplank iets bijzonders te maken. Kies de plank die het beste bij jou en je gezelschap past en genieten maar!  

Kaas, kaas en nog meer kaas

Zijn jullie allemaal fervent kaasliefhebber? Dan gaat er natuurlijk niets boven een heerlijke kaasplank of kaasfondue. Kies je voor een kaasplank, dan hoef je alleen maar een aantal lekkere stukken kaas te kopen en hier wat toastjes bij te leggen. Houdt hierbij ongeveer 100 á 150 gram kaas per persoon aan, dan weet je in ieder geval zeker dat je voldoende hebt. Varieer daarnaast in de soorten kaas en zorg dat ze aansluiten op de drankjes die je erbij serveert. Je kunt bijvoorbeeld geitenkaas kopen bij een lekkere rode wijn en dit combineren met andere kazen die goed bij rode wijn passen.  

De borrelplank uit de frituur

Er is niks lekkerder dan een vette hap bij de borrel. Je kunt er dan ook voor kiezen om een frituur borrelplank te maken. Hier kun je allemaal verschillende bittergarnituur op leggen, zoals bitterballen, kaasstengels, mini-frikandellen en bami/nasi hapjes. Vergeet uiteraard ook niet om er sausjes bij op te zetten. Grote kans dat deze borrelplank zo op is, en dat is maar goed ook, want deze hapjes zijn warm het lekkerst natuurlijk. Wil je er zeker van zijn dat alles goed warm is, maar dat het niet te veel in één keer is? Doe het dan in fases en schenk bij iedere fase een andere, bijpassende, drank. 

De tapas-borrelplank

Hebben jullie het avondeten overgeslagen en houden jullie wel van een beetje diversiteit? Kies dan voor de tapas-borrelplank. Hier kun je allemaal lekkere tapashapjes voor maken, op internet vind je meer dan genoeg inspiratie. Geen tijd om zelf in de keuken te staan? Dan zijn er in de winkel vaak ook kant-en-klare hapjes. Weet je niet zeker wat je gasten lekker vinden? Hou het dan een beetje basic en kies voor van alles wat. Denk aan een combinatie van verschillende soorten worst, wraps, kaasjes en dipjes, maar ook aan gevulde paprika’s of gevulde tomaatjes.