Vroeger waren ze vooral in de kelder en de keuken te vinden. Tegenwoordig zijn wijnkoelkasten een nieuw meubelstuk in huis geworden. Wijn mag gezien worden en een wijnkoelkast heeft een zeer nette uitstraling. Deze nette uitstraling zorgt ervoor dat vele wijnliefhebbers een wijnkoelkast als meerwaarde voor de woonkamer zien. De woonkamer is voor veel mensen de plek voor ontspanning en vermaak. Daarom is de woonkamer een perfecte locatie voor een wijnkoelkast.

 

Maak je geen zorgen over lichtinval

Als je eenmaal wijn de perfecte wijn hebt gevonden, moet je hem ook kunnen bewaren! Tot nu toe werd wijn vooral op donkere plaatsen bewaard, om zo de kwaliteit te kunnen waarborgen. Door wijn op een donkere plaats te bewaren, kwam er geen licht bij de wijn. Tegenwoordig hoeft dit niet meer, de nieuwste wijnkoelkasten zijn voorzien van glazen deuren die bestaat uit meerdere lagen glas. Door de glazen deuren wordt de wijn bescherming bieden tegen het licht. Zo hoeven er geen zorgen meer te zijn over de kwaliteit van de wijn en worden ritten naar de kelder of keuken je bespaard. Wijnkoelkasten zijn in verschillende kleuren en maten beschikbaar, dus voor elke woonkamer is een passende optie vindbaar.

 

Het pronkstuk in jouw woonkamer

Vanuit je luie stoel in de woonkamer is het nu mogelijk om je favoriete wijnen en andere heerlijke dranken te zien rijpen. Sommige wijnkoelkasten hebben zo`n schitterend ontwerp dat ze het middelpunt van de kamer vormen en als kunstwerken worden ingelijst. Er zijn ook technologische handigheden bij wijnkoelkasten. Zo hebben sommige soorten een deur die open gaat door middel van een afstandsbediening. Ook zijn er vele exemplaren die een elektronisch display hebben. Hierdoor kan je op elk moment kijken of de wijnen op de juiste temperatuur zijn.

 

Ideaal voor een wijnproeverij

Deze wijnkoelkasten, waarmee de wijncollectie voortdurend in het oog kan worden gehouden, kunnen worden geïnstalleerd door specialisten. Deze kunnen ook helpen met het instellen van de juiste temperatuur voor de juiste wijn. Hiermee voorkom je vervelende verrassingen achteraf. Of je nu een dozijn aan flessen hebt of honderd flessen, je nieuwe wijnkoelkast zal zeker een gespreksonderwerp zijn bij de volgende keer dat je bezoek in huis krijgt. Een bijkomend voordeel is dat je een wijnproeverij voor je bezoek kan regelen, waarbij de wijnkoelkast in de woonkamer nog meer van pas zal komen!

 

Bron: Wineandbarrels.nl