Wanneer je je werknemers vraagt wat zij het belangrijkst vinden op het werk, antwoordt 9 van de 10: “Goede koffie!”. Op het werk wordt dan ook vaak door een ieder gestart met een heerlijk bakje koffie. Koffie is meer dan gewoon even een opstart drankje op het werk. Het is een moment van rust en ontspanning, maar ook een sociaal gebeuren. Bij het koffieapparaat kom je dan ook vaak een collega tegen, waar je even een praatje mee maakt. Kortom, als werkgever is het zeker de moeite waard om je even te verdiepen in de wereld van koffie.

Waarom koffie op het werk

Steeds meer consumenten investeren in een goede koffiemachine. Zo kun je thuis met een goede machine heerlijke espresso’s, americano’s, lungo’s, cappuccino’s en lattes maken. Het is dan ook niet verkeerd om als werkgever in een goede koffiemachine te investeren. Je wilt je werknemers immers tevreden stellen en het ze zo fijn mogelijk maken op het werk. Wanneer een werknemer zich prettig voelt op het werk, gaat de productiviteit omhoog en dat komt de werkzaamheden ten goede. Reden genoeg dus om die goede koffiemachine aan te schaffen. 

Laat je goed informeren

Wanneer je je gaat verdiepen in de wereld van koffie en koffiemachines, kom je er al gauw achter dat er teveel keuze is. Niet alleen in koffie soorten, ook in machines, bonen en merken. Laat je daarom eerst goed informeren door een gespecialiseerd bedrijf, zoals JOBO Koffie. Hier werken mensen die koffie als passie hebben en je daarom alles over het zwarte goud kunnen vertellen. Zo weet jij zeker dat je de juiste machine voor jouw kantoor of bedrijf koopt en hierbij de juiste koffie schenkt.

Espresso, Lungo of toch een Cappuccino

Hoe je jouw koffie ook drinkt, met de juiste machine wordt het vast een feestje bij de koffiecorner. De meeste machines hebben de mogelijkheid tot het creëren van een kopje koffie naar jouw smaak. Zo kun je er de beste espresso’s mee maken, de lekkerste lungo’s, maar ook de romigste cappuccino’s. Hiervoor heb je natuurlijk de beste koffiebonen nodig. Ook die kun je prima online kopen bij een specialist. Zij kunnen je ook vertellen met welke bonensoort je het lekkerste kopje espresso, lungo of cappuccino maakt, want ook daar kun je het verschil mee maken.    

Investeer in een goed kopje koffie

Tevreden werknemers zijn de beste werknemers. En als je ze blij kunt maken met een heerlijk kopje koffie, dan moet je dat uiteraard zeker doen! Het zorgt daarnaast voor goede gesprekken en meer collegialiteit. Ideaal dus!

person using laptop on white wooden table