Noten zijn heerlijk als tussendoortje of avondsnack, maar wist je ook dat je noten prima kunt gebruiken om mee te bakken, koken en wokken? De noten geven je gerecht net even wat meer bite en crunch. Daarnaast zijn noten voedzaam en hebben ze erg veel goede eigenschappen. Zo zijn ze rijk aan eiwitten, bevatten ze goede vetten, zitten ze boordevol goede vitamines en zijn ze dus ook gezond. Je gerechten verrijken met noten? Zeker een goed idee. Hieronder geven we je enkele voorbeelden.

Carrot cake met walnoten

Carrot cake of worteltjestaart is misschien niet direct de verjaardagstaart die je je gasten voorzet. Toch is deze taart verrassend lekker en met de walnoten die je in deze taart verwerkt, heb je een lekkere crunchy bite. Met eieren, olie, suiker en zelfrijzend bakmeel maak je de basis voor de taart. Voeg hier vervolgens wat geraspte wortels en gehakte walnoten aan toe en plaats het in de oven. Met roomkaas, boter en poedersuiker maak je vervolgens de romige frosting die je zowel als topping en als vulling toevoegt wanneer de cake is afgekoeld. Vervolgens garneer je de bovenzijde van je carrot cake met halve walnoten en heb je een heerlijke smakelijke en vooral verrassende verjaardagstaart waar jouw gasten van kunnen genieten.

Wokken met cashewnoten

Wokgerechten lenen zich uitstekend voor noten. Bij het wokken hoeft maar weinig olie of vet worden toegevoegd. Doordat noten veel plantaardige vetten bevatten, kun je deze dus prima in een wokgerecht meebakken. Ook zijn noten een prima vleesvervanger. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijk wokgerecht met noedels en cashewnoten? In slechts 10 minuten heb jij een heerlijke maaltijd op tafel staan en dat met veel smaak en bite. Je bereidt de noedels eerst volgens de aanwijzingen op de verpakking en raspt ondertussen wat gember. Verhit een beetje olie in de wokpan en roerbak hierin wokgroente naar keuze samen met de gember. Vervolgens kun je de cashewnoten en sojasaus toevoegen. Verdeel de noedels over de borden en schep hier de gewokte groente over. Snel en smakelijk!

Salade met een bite

Op een zomerse dag hebben we vaak wat minder zin in een uitgebreide maaltijd. Zeker tussen de middag, wanneer de zon op zijn felst is, is een broodmaaltijd niet altijd waar je zin in hebt. Een salade kun dan zeker uitkomst bieden. Ook salades laten zich prima verrijken met noten. Wat dacht je van een frisse salade met brie, noten en avocado? Gebruik hiervoor een mix van bijvoorbeeld gehakte walnoten en cashewnoten en meng deze met veldsla, stukjes komkommer, cherrytomaatjes, stukjes brie en avocado. Maak een dressing van olijfolie en witte wijnazijn en giet dit over de slamelange. Heerlijk als lunch, maar ook als bijgerecht is dit erg lekker! 

Taart, Walnoten, Worteltaart, Wortel En Walnoot Cake