In menig aantal horecazaken is het zo dat er niet onaanzienlijke hoeveelheden voeding of maaltijden in één keer worden bereid. Dat is natuurlijk geen enkel probleem, alleen zal je in dit geval over een mogelijkheid moeten beschikken om deze lekker warm te kunnen houden tot ze opgediend kunnen worden. Dat hoeft geen enkel probleem te zijn, integendeel. Een zogenaamde warmhoudvitrine maakt het namelijk in de praktijk mogelijk om al jouw klaargemaakte voedingswaren lekker op temperatuur te houden tot ze geserveerd kunnen worden aan de gasten. Het kan hierbij overigens gaan om heel wat uiteenlopende gerechtjes. Denk hierbij dan ook niet alleen aan broodjes of soepen, maar ook aan bijvoorbeeld warme snacks. In ieder geval, heb jij ook nood aan een warmhoudvitrine in jouw horecazaak? Hou dan bij het aanschaffen van zo’n vitrine altijd rekening met de onderstaande informatie!

Wat is een warmhoudvitrine?

Zoals de naam reeds laat vermoeden is een warmhoudvitrine een vitrine die de functie heeft om maaltijden op temperatuur te houden. Dit krijgt men voor elkaar door de aanwezigheid van een eenvoudig verwarmingselement welke zich in de vitrine bevindt. Een extra voordeel waar je op kan rekenen bij een warmhoudvitrine gaat schuil in het feit dat ze een geweldige mogelijkheid bieden om de lekkerste gerechten te presenteren. Het gezegde “zien doet kopen” is wellicht dan ook meer dan van toepassing bij het gebruik van zo’n vitrine.

Keuze uit verschillende soorten warmhoudvitrines

Tijdens je zoektocht naar een geschikte warmhoudvitrine voor in jouw zaak zal het meteen opvallen dat er op de markt menig aantal verschillende exemplaren zijn terug te vinden. Laat ons in eerste instantie even kijken naar het verschil in capaciteit waarvan sprake kan zijn. Het formaat waar warmhoudvitrines over beschikken wordt in de praktijk steeds aangegeven in liters en kan behoorlijk verschillen. Een klein exemplaar beschikt dan ook bijvoorbeeld slechts over een capaciteit van zo’n 25 liter. Voor een meer stevig uit de kluiten gewassen exemplaar geldt echter dat die capaciteit kan oplopen tot zomaar even 160 liter of nog meer.

 

Buiten bovenstaande is het ook interessant om je bewust te zijn van de aanwezigheid van warmhoudvitrines met een bepaalde hoeveelheid aan opbergruimte bovenop het toestel. Hierbij is het belangrijk om goed de verschillende modellen te vergelijken die op de markt zijn terug te vinden. Het is namelijk zo dat er eveneens exemplaren bestaan die niet beschikken over opbergruimte bovenaan, maar die een glazen bovenkant hebben. Het spreekt voor zich dat er op deze manier, zeker in kleine zaken, een behoorlijke hoeveelheid aan ruimte verloren kan gaan. Wil jij graag een warmhoudvitrine bestellen die aan de bovenkant nog wat extra opbergruimte biedt? Dan is het meer dan de moeite waard om te kiezen voor een exemplaar die over een metalen top beschikt. Dit is echter uiteraard vooral een persoonlijke keuze.

Extra aandachtspunten bij een warmhoudvitrine bestellen

Het spreekt voor zich dat het volume van de warmhoudvitrine niet het enige punt is waar je rekening mee dient te houden. Ondanks het feit dat ook extra opbergruimte bovenaan de vitrine interessant kan zijn is ook dit lang niet het enige punt waar je bij stil zal willen blijven staan. In de praktijk geldt dan ook dat elke warmhoudvitrine weer over diens eigen, specifieke indeling beschikt. Dit zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld kan opteren voor het aanschaffen van een exemplaar met slechts één etage, maar daarnaast kan je ook opteren voor een exemplaar met verschillende etages. Deze laatste zorgt er in de praktijk voor dat je er moeiteloos in slaagt om ook de ruimte in een verticale keuken op de meest optimale wijze te benutten. Hou er bovendien ook nog eens rekening mee dat het altijd de moeite waard is om even te kijken naar de eigenschappen van de rekken in een warmhoudvitrine.

Voor de rekken die aanwezig zijn in een warmhoudvitrine geldt dat je soms over de mogelijkheid beschikt om deze te verplaatsen. Dit zorgt ervoor dat je de indeling van je warmhoudvitrine volledig kan afstemmen op je persoonlijke wensen en noden. Bovendien spreekt het voor zich dat er ook naar het design kan worden gekeken waar de verschillende warmhoudvitrines op de markt over beschikken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een eenvoudig model welke beschikt over een strakke, rechte vorm, maar is het eveneens een mogelijkheid om te kiezen voor een exemplaar met een gebogen ruit. De uitstraling van je warmhoudvitrine beïnvloedt de werking niet, maar heeft uiteraard wel een bepaalde impact op de uitstraling waar je in je zaak op kan rekenen. Ook hier zal je dan ook in de praktijk bij een warmhoudvitrine bestellen zeker en vast rekening mee willen houden.

Bekijk een breed scala aan horeca apparatuur op Horecarama.nl.